28 June 2013

Razocaruvanja koi bloguvanjeto gi nosi (za koi ste samite krivi) ...part 2

Nokna inspiracija -kako i sekoja moja.Dodeka studirav,pa i vo sredno-maka macev so odviknuvanje od nokno ucenje-odviknuvanjeto bese bezuspesno.Sega svakam deka i noke samo mozam da pisuvam :)

Po prviot del koj na nekogo mu se dopadna,na nekogo ne.Pregleduvajki ja posetenosta i pregledite se zacudiv na brojkata na posetenost so brojkata na komentari.Dozvoleni se i anonimni slobodno komentirajte.

Koga sme kaj komentiranjeto ke se zadrzam na ona turkanje nanazad koga za bloguvanjeto se zboruva.Makedonski mentalitet, ni dobroto nema da go pofali.Pofalete nekogo,napravete go sreken motivirajte-ke vi se vrati veruvajte.Nasmejte se ,pozdravete go prijatelot so nasmevka ,bidete vedri.
Prifakajte gi tugite uspesesi i raduvajte se na niv,sleduvaat i vasite,i vie ke sakate nekoj da vi se raduva.
Ljubomorata i posesivnosta trgnete ja nastrana ,olabavete gi mislite i oslobodete ja dusata.

Vlozuvajte(predlog od anita :)) ) Vlozuvanjeto vo bloguvanjeto e isto taka najgolem pridones do uspeh.Koga mislam na vlozuvanje ne mislam na paricno vlozuvanje.Bas na predhodno spomenatoto pofalete nekogo nekoj ke ve pofali.Koga pisuvate vlozete vreme i trud neka vi se dopadne najprvo na vas-za da ni se dopadne i na nas,vasite citateli.Interesnata sodrzina i ubavata fotografija go zadrzuvaat vnimanieto na citatelite.Postiranje post ne znaci da se sedne 5min ,da se simnat nekolku sliki i tolku.I posle sme ljuti i bogu i narodu zatoa sto odredena osoba ja kontaktirale od online magazin a ne mene.
Pozitivna strana za mene vo seto ova vo koe sto vlegov (i neplaniram da se odkazam)e prijatelstvoto.Steknav prekrasni prijatelstva i luge so koi ne povrzuvaat isti interesi.E bas tuka e glavnoto.
Nezainteresiranosta koga za druzenjata i nastanite se govori.Pocnuvajki od modni nedeli , nastani, pa i druzenja megu nas.Site tie momenti pominati zaedno so blogerkite pridonesuvaat mnogu za blogot.I pak ke napomenam odredeni osobi sekogas imaat razlozi ili nesoglasuvanje okolu druzenjeto-pa posle pak doagjame do ona a zasto mene me nema?I ova e eden vid na vlozuvnje poznanstvata se pozadi monitorot od kade sto go pisuvate blogot.

pozz do narednit post..
jas sum veke umorna,dobra nok

4 comments:

  1. Se e taka od zbor do zbor...(fala na spomnuvanjeto :)) no stvarno od licno iskustvo koga pravam postovi (sega odmaram malce) i te kako mi treba vreme. Prvo da se slikas pa slikite da se sredat da ne se temni...znaci odzema i te kako vreme Za se si vo pravo-ti kazav i minatiot pat..sakam uste :) pozz

    ReplyDelete
  2. Се согласувам. Кај нас анонимните коментари речиси и не постојат кај блоговите, сите мрчат настрана, озборуваат меѓусебно, но никако истото не ти го кажуваат тебе. Притоа, со анонимниот коментар не се откриваат кои се. Ама тоа е... Во никој случај не треба да следи разочарување, напротив треба да се трудиме уште повеќе со докажување на спротивното - постигнување на исполнетост. Сепак, блогувањето кај нас сеуште претставува еден вид хоби :))


    http://fashioncompilation.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Е и ти многу сакаш, коментари па и анонимни :D се шегувам!
    Некако луѓето не сакаат да одвојат некоја минута за да пишат коментар без разлика дали е позитивен или негативен.
    Кога би тргнале од самото тоа дека ние меѓу себе не се подржуваме што да очекуваме од луѓето кои не читаат и гледаат...

    ReplyDelete
  4. Искрено текстов и претходниот ме оставија без збор, без коментар. Се е онака како што имаш напишано :S

    My blog: http://ilovefashionizabela.blogspot.com/
    My FB page: https://www.facebook.com/ILoveFashionIzabela?fref=ts

    ReplyDelete