10 April 2012

????

da veke e 3casot posle polnok,iako treba veke da sum vo dlabok son jas sum budna.Mozebi e vinovna reakcijata od polenot koja pokraj site tableti spreevi i kapki me maltretira cel mesec:(,a mozebi i mnogu raboti koi gi vidov denes i site nerazjasneti prikazni koi se mozebi vtorata pricina zosto sum seuste budna.posle cel vikend preseden doma denes obvrskite me nateraa da izlezam,vozejki se do dukanot na majkami(butikot koj go imame veke 20godini-od samoto nase doseluvanje vo mk)bukvalno mi bese potrebno nesto za smiruvanje, 3-4 pesaci koi bukvalno od pozadi nekoj agol izletaa na bulevarot-da zakon za pesaci postoi no neznaci deka treba da fatis zalet i pravo na ulica-kako i da e vozacot odgovara vo sekoj slucaj. ''DAMI''-koi bukvalno mislat deka toa e korzoto od mestoto kade sto doagaat i moze slobodno so svoite stikli bez fleknici da se vlecat po pesackiot.Vozacite na javniot prevoz preminuvaat od lenta vo lenta,nepocituvajki gi pravilata na svojata obelezana,strasno-denes tatkomi svati zasto ne se osuduvam da sednam pozadi volanot iako e poveke od potrebno:(.Odkako gi zavrsivme obvrskite i sednavme na kafe pauza dojde momentot na zagleduvanja,da nosam marama na glava toa mi se sviga imas problem?da imas ne si hrabra nemas svoj stil.Ne ne sum iskompleksirana -nemam pricina za toa zadovolna sum od samata sebe-i mozam da se opisam so zborovi koi ke me opisat bas takva kakva sto sum-a ti nemozes da najdes takvi od pricina sto nema da svatam dali zboruvas za sebe ili za drugarkati-i si slusnala deka ne e higienski da se menuvaat baletanki-ili kupivte edni pa na koja kako ke i odgovaraat taa ke gi nosi???Zajadlivost,ljubomora,omraza da toa se glavni karakteristiki koi go opisuvaat narodot vo ovoj moj golem no sepak mnogu mal grad.Vaka moze da ti pomine eden den vo skopje i utre pak od novo,luge ve molam ne pravete da pocnam da si go mrazam svojot grad ve molam....!!!!!!

8 comments:

  1. Rabotite se vazni onoklu kolku im pridavame znacenje :) Ne dozvoluvaj sitnici da ti go unistat denot :)

    ReplyDelete
  2. naocare su super! Sad videh dole, imamo istu zlatnu H&M haljinu!:) jedva cekam da je nosim!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala:)-kad sam je videla na njihovom sajtu posla sam u solun zbog nje:)

      Delete
  3. Moze stavka po stavka?
    1.Nalazim se u toj prvoj grupi (pesaci, jel'te) i par puta mi se desilo da na pesackom dohvatim neku babu za ruku i pitam gde je posla jer je crveno :)
    2.Imam utisak da svi sto nisu otisli u probne pilote, otislu su u jsp :) Jos kad krenu da se preticu pa ulete u sendvic (posebno opasno Zeleno pazarce), da se smrznes..
    3.Mesto desavanja Ramstor pre neki dan. Furam neki svoj nehebavajuci fazon (suknja preko farmerica,cudne kapice i salovi..). Na izlazu stoje tri vonabi Barbike. I krece podgurkivanje. Okrenem se i pitam :" Jel' sam obukla nesto naopako?" one me gledaju zbunjeno..i kao - ne,ne, sve je ok..a mnogo volim te takve pacijentkinje. Sreca sto sam zurila inace bih ih bar 10 minuta maltretirala :))So, ne beri gajle..dosadno je ljudima :))

    ReplyDelete
  4. не им придавај значење на такви работи секогаш ќе има такви луѓе не само кај нас !

    ReplyDelete
  5. Takvi gi ima na sekoj cekor,IGNORIRAJ gi!!Gleda pa i ima shto da gleda ;)

    Prekrasni naocari se zaljubiv...Ne veruvam deka se od MK taka?

    :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. od mk:)pisi mi na meil slobodno ili ne e tajna od https://www.facebook.com/ej277 imame nas butik...:***

      Delete
  6. Голем град во кој има се и сешто. Затоа не би требало значење да придаваме на небитни ствари.

    ReplyDelete